PRINSIPPER OG METODER

Rekonseptualisering av muskel- og skjelettplager

Salient \sā-lyənt\ tilbyr kurs i avansert klinisk resonnering til terapeuter som møter mennesker med akutte til langvarige smerte- og bevegelsesrelaterte plager.

Kursene har som mål å betrygge terapeuter i å navigere mellom forskning og praksis ved å rekonseptualisere rammeverket for klinisk handling, fra en primært mekanisk drevet tankegang til en strategisk og dynamisk tankegang.

Rekonseptualiseringen av det klinisk rammeverket baseres i stor grad på kasuistikker på nåtidens kunnskap og en anerkjennelse av paradoksene og dilemmaene som muskel- og skjelettplager eksisterer i. Dette følger en rød tråd gjennom helgene – fra en bred gjennomgang av relaterte prinsipper og dets konsekvenser for terapi, til valg av bevegelse og til utførelse av styrketrening som behandling for muskel- og skjelettplager.

Prinsippene er universelle og dermed anvendbare på alle nivå, fra individ- til gruppenivå, samt alle deler av kontinuumet fra akutte til langvarige og komplekse muskel- og skjelettplager.

Fra mekaniker til strateg

25 – 26 Mars 2017

Hands on

2017

Bevegelse

2017

Styrke

2017

25 – 26 Mars 2017

Fra mekaniker til strateg

Det kliniske resonnementet bak undersøkelse og behandling av muskel- og skjelettplager har i lang tid vært basert på mekaniske prinsipper. Nyere forskning viser imidlertid at det foregår svært mye mer, enn bare det mekaniske. Hvilke teoretiske og praktiske konsekvenser får dette for MSK-terapeutens forståelse av egen rolle i møtet med mennesker som har muskel- og skjelettplager?

2017

Hands on

Manuell håndtering er en sentral del av en muskel- og skjeletterapeuts hverdag gjennom undersøkelse og behandling. Hvilken rolle og effekt har manuelle handlinger som del av et større rammeverk som tar høyde for personen og tilstandens unike karakteristikk og historie?

2017

Bevegelse

Bevegelse er medisin. Vi vet at bevegelse og aktivitet er av de mest essensielle og effektive leddene i behandling av muskel- og skjelettrelaterte plager. Hvordan utforsker vi nytteverdien av ulike former for bevegelse til det enkelte individ og hvilke prinsipper avgjør hvordan bevegelsene doseres?

2017

Styrke

Styrketrening og systematisk belastning av kroppen er av stor betydning ikke bare for funksjonsfriske, men også mennesker med muskel- og skjelettplager i alle aldersgrupper. Dette er spesielt viktig i siste fase av rehabiliteringen hvor man ønsker å gjenvinne full kapasitet. Hvordan kan dette gjøres trygt, tilpasset og effektivt?

Sigurd Mikkelsen

Sigurd Mikkelsen innehar en BSc i Fysioterapi fra Nederland og en MSc i Manuellterapi fra England. Siden 2010 har han vært en aktiv kunnskapsformidler på sosiale medier og stått i fronten for paradigmeskiftet som moderne smertevitenskap fører med seg for profesjonene som har muskel- og skjelettplager som sitt interesseområde. Han er en ettertraktet foredragsholder og er lidenskapelig engasjert i å fremme en forståelse for og anerkjennelse av komplekse fenomen. Sigurd er en formidler som benytter livlige og beskrivende metaforer med formål om å inspirere og stimulere til refleksjon.

Martin Norum

Martin Norum er en anerkjent personlighet i norsk treningsbransje. Tidligere praktisk fagansvarlig i Akademiet for personlig trening, nå PT, forfatter, foredragsholder og utdannet Sports Nutritionist ved International Society of Sports Nutrition (ISSN). Norum har utgitt to bøker, Bygg muskler og Styrketrening for jenter, og arbeider i bedriftene Webcoaching AS og, hans eget, Norum Helse AS. Norum er også mannen bak non-profit kreftforeningen Norum Cancer Association. Besøk hans hjemmeside på www.martinnorum.no for å lese mer.

Einar Svindland

Einar Svindland har sin formelle utdannelse fra Naprapathögskolan i Sverige (4 år) og Norges Idrettshøgskole (Idrettsbiologi). Til daglig driver han Statera Idrettsklinikk i Sandnes, som han åpnet i September 2012. Utenom den daglige jobben som naprapat, er Einar tilknyttet Norges Cykleforbund som medisinsk ansvarlig for Norges BMX landslag. Han reiser rundt i verden med dem på europacup, verdenscup, EM og VM. Einar har jobbet som foreleser i inn og utland de siste 4 årene innen emnene anatomi og fysiologi, samt bevegelighet, idrettsskader og belastningslidelser. Han har en brennende interesse for bevegelse og helse, noe som gjenspeiler hans tilnærming til trening og behandling.

KONTAKT OSS

Nysgjerrig? Har du noen spørsmål?

Hvem skal meldingen sendes til? Velg fra listen under
Adresse
Langøyåsen 60
1679 Kråkerøy


Telefon
+47 990 28 687
E-post
post@salient.no

MOTTA NYHETSBREV